Забудовник розпочав знищення лісу в екопарку "Осокорки"

У Києві будівельна компанія Stolitsa Group почала знищувати ліс в екопарку "Осокорки". Про це повідомили активісти громадської організації "Екопарк Осокорки".

18 лютого кияни вийшли на протест біля ТЦ "Піраміда" поряд із метро "Осокорки". Місцеві жителі тримали плакати із закликами зупинити незаконну забудову та знищення зеленої зони. В організації закликають поєднувати зусилля та продовжувати розголос, адже "тільки так вдасться зберегти наші природні багатства".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво ЖК H2О, яке веде компанія Stolitsa Group, нещодавно відновилося після виданих дозволів з боку столичної влади. Зокрема, Департамент міського благоустрою ще 4 травня 2023 року видав картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення у зв'язку із встановленням комплексної забудови території житлового масиву Осокорки-Центральні у Дарницькому районі.

Як відомо, активісти борються, щоб зберегти природу та створити на цих територіях заказники та парки. За їхніми словами, забудовник планує частково засипати озеро Небреж. Також згідно з чинним генпланом Києва, на місці забудови має бути зелена зона.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом