Забудовник КМ River Island захопив прибережну ділянку і закрив пляж

Під Києвом в селищі Гнідин будівельна компанія КМ River Island захопила прибережну ділянку, а потім зовсім заблокувала вільний доступ українців до водойми, поставивши там паркан.

Як повідомляє "Стопкор", поруч звели котеджне містечко, як тільки будинки ввели в експлуатацію, закрили вільний доступ до річки. Варто зауважити, що ділянка знаходиться у державній власності, згідно з даними у кадастрі. Але в компанії продовжують наполягати, що земля їх, тому охорона не пускає людей на пляж.

У зв'язку з цим громадська організація "Стоп корупції" звернулася до правоохоронних органів з відповідною заявою та за підсумком було порушено справу за статтею 197-1 Кримінального Кодексу (самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці) – карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

У свою чергу Злочевська сільрада звернулася до забудовника з вимогою негайно знести паркан і відкрити доступ для місцевих жителів до водойми.

Згідно з даними YouControl, власником ТОВ "ОК" River Island "значиться Михайло Морозов, компанія була створена 2 роки тому, її статутний капітал всього тисяча гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, масштабне будівництво на березі Десенки почне компанія "Буд-Маркет Груп", яка отримала цю можливість завдяки рішенню Господарського суду Києва. Згідно з планами забудовника, він збирається звести на ділянці площею 21,5 гектарів торгово-розважальний центр і готельний комплекс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом