Забудовник Графа на Катерининській не зміг оскаржити у суді штраф

Одеський забудовник Graf development Гердаса Дубріцкаса не зміг у суді скасувати штраф міського ДАБК за заниження класу наслідків при будівництві клубного будинку Граф на Катерининській.

Як повідомляє Монітор, Гердас Дубріцкас вказав найнижчий клас наслідків при будівництві зазначеного об'єкта. Розраховував клас наслідків генеральний проєктувальник фірма "Топ Арт Проєкт". Саме її ДАБК і оштрафував в березні 2020 року.

Забудовник спробував в суді оскаржити штраф. Але у квітні 2021 року Одеський окружний адмінсуд не задовольнив позов Дубріцкаса, а 6 серпня 2021 року апеляційний суд підтримав рішення суду першої інстанції.

Видання зазначає, що це один з найбільш скандальних проєктів Дубріцкаса. Маючи безліч порушень, Дубріцкас нещодавно у черговий раз зареєстрував у Держреєстрі будівельної діяльності через особистий кабінет повідомлення про початок підготовчих робіт. Раніше міський ДАБК вже скасовував подібне повідомлення через електронний кабінет. У повідомленні про початок підготовчих робіт Дубріцкас знову вказав клас наслідків СС1. Варто зазначити, що такий клас наслідків не підходить з двох причин: об'єкт буде шестиповерховим і будівництво буде здійснюватися у центральній історичній частині міста (тому проєкт потрібно узгодити з місцевим органом охорони – департаментом культури Одеської ОДА). До того ж забудовник порушив дотримання мінімальних протипожежних відстаней від об'єкта будівництва до навколишніх будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в результаті двох перевірок будівництва було складено приписи та накладено штрафні санкції на генерального проєктувальника ТОВ "Топ Арт Проєкт", ОК "Екодім-2" і на головного інженера проєкту Ольгу Топалову в цілому майже на 370 тисяч гривень. Також ДАБК скасував реєстрацію повідомлення про початок будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом