Юрист "Пространства" разом із шахраями обдурив пайовиків майже на $1 млн

Юрист з одеської будівельної компанії "Простір" спільно з групою шахраїв привласнив $942 тисячі, що належать пайовикам.

Про це пише 368.media, посилаючись на матеріали кримінальної справи.

Як стало відомо, схему організували росіянка Марина Новрадова разом із кримчанином Сергієм Волковим. Вони обіцяли клієнтам забудовника знижки, запевняючи, що знають керівництво компанії. Шахраї створили компанію "Ленель", у ній Новрадова стала засновником, а Волков – директором. Для афери залучили юриста відділу продажу ОК "ЖБК "ІТ Пространство" та ще одного посередника.

За планом зловмисників, довірливим клієнтам нібито продавалася нерухомість, згідно з укладеними угодами з обслуговуючим кооперативом. Без юриста забудовника схема не працювала б, оскільки він виконував роль довіреної особи. Він також мав право діяти від імені кооперативів щодо прийняття нових членів та інше. Крім того, юрист переконував майбутніх жертв у "надійності" покупок, розповідаючи, що таким чином вони зможуть додатково заощадити. Продавали на папері об'єкти не тільки в "ІТ Пространство", а й "ЖБК "Пространство у Стамбульському парку" та "ЖБК "Пространство на Літературній".

Схема працювала так: Новрадова і Волков отримували під розписку гроші від потенційних клієнтів і від їхнього імені вносили початкові пайові внески. Далі юрист "Пространства" укладав без відома пайовиків від їх імені додаткові угоди про розстрочення виплат та угоди про поруку. Усього обдурили сімох клієнтів на суму 942 тис. доларів.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за ч.4 ст.190 КК. Перевіряють причетність усіх учасників схеми, вивчають деталі правопорушення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, одного з керівників ОК "Набережний Квартал – Жаботинського" запідозрили у привласненні 125 млн гривень інвесторів житлового комплексу в Одесі. У 2016-17 роках забудовник збирав кошти з інвесторів на будівництво другої секції ЖК, у той час, коли ДАБІ анулювала дозвіл на будівництво. Згодом голова кооперативу та інші його представники, використовуючи свої можливості, перевели гроші інвесторів на рахунки фіктивних компаній.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

193

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом