Введення в експлуатацію "Будинку монстра на Подолі" відкладається: рішення суду

Постанова Північного апеляційного госпсуду, яке дозволяло ввести в експлуатацію ЖК Поділ Престиж на Нижньому Валу, 27-29, було скасовано Верховним Судом України.

Відповідне рішення ВСУ ухвалив 31 серпня, вважаючи що апеляційна інстанція допустила порушення норм процесуального права. Так, згідно з рішенням, ДАБІ заборонили видавати документи про готовність об'єкта до експлуатації, а Державній реєстраційній службі України реєструвати право власності на відповідне нерухоме майно.

Тепер у Київради знову є можливість судитися із забудовником, вимагаючи знести "зайві поверхи".

Як повідомляли НЕРУХОМІ 24 червня суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж, таким чином задовольнивши позов ТОВ "Пателі Лізинг". При цьому в рішенні суду написано, що у забудовника право на земельну ділянку є, а в реальності його немає.

Зважаючи на таке неоднозначного рішення, Національне агентство з попередження корупції почало перевірку суддів, їх декларацій для з'ясування достовірності задекларованих відомостей, точності оцінки задекларованих активів, наявності конфлікту інтересів, а також наявності ознак незаконного збагачення або необгрунтованості активів.

Будівля розташована в центрі столичного Подолу і дисонує з навколишнім архітектурно-будівельним ансамблем. Тому кияни прозвали його "будинком-монстром на Подолі". У Київраді відзначили, що компанія "Пателі Лізинг" отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку, але замість цього звела 12-поверховий, а земля під ним знаходиться в комунальній власності.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом