Влада Ужгорода хоче заборонити мелітопольському забудовнику реконструювати завод

Мелітопольська будівельна компанія Isatex Invest Group, яка з початку війни переїхала на Закарпаття, розпочала реконструкцію заводу "Тиса" в Ужгороді у соціальне житло. Проте у міськраді заявили про незаконність будівельних робіт.

Як зазначила міська влада, співробітники ДАБК помітили проведення будівельних робіт на території машинобудівного заводу "Тиса" на вул. Сергія Мартина, 4. На інформаційному стенді наголошувалося, що здійснюється реконструкція будівлі з розміщенням у ній житлових апартаментів, офісів та комерційних приміщень. Однак, повідомляється, що цільове призначення землі – для підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Сама будівля знаходиться відповідно на території промислових підприємств.

"Згідно з відомостями з Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт та свідчать про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасуванні та анулюванні зазначених документів та інформації, в управлінні ДАБК дозвільні документи об'єкт будівництва на вул. Сергія Мартина, 4 в Ужгороді не реєструвалися", - йдеться у повідомленні.

Тому влада Ужгорода дійшла  висновку, що на цій ділянці здійснюється самовільне будівництво, без отримання відповідних дозвільних документів. Враховуючи обставини, управління ДАБК Ужгородської міськради звернулося до прокуратури з проханням вжити заходів відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляє "Хмарочос", збудований у 1959 році машинобудівний завод "Тиса" має площу десять тисяч квадратних метрів. З них сім із половиною тисяч планують реконструювати близько 160 квартир. Нове житло розраховане насамперед на внутрішньо переміщених осіб, повідомляють у компанії. Квартирами вже цікавляться інвестори, які бажають викупити їх для подальшої здачі в оренду.

У кожній квартирі планують облаштувати санвузол, спальню, дитячу кімнату та кухню. Ремонтні роботи планували завершити протягом кількох місяців, перші мешканці мають заселитися у грудні.

На сторінці Тиса Renovation у соцмережах повідомляється, що вартість квадратного метра $650 без ремонту, $900 з ремонтом. Квартиру можна взяти у кредит під 10% річних. Забудовник запевняє, що житло будується насамперед для переселенців. Комплекс розміститься на самому кордоні під захистом європейської протиповітряної оборони.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше влада Ужгорода через суд домагалася знесення новобудови на розі вулиць Олександра Митрака та Робочої. За словами представників Ужгородської міськради, тут ведеться незаконне будівництво без необхідних дозвільних документів з порушенням законів у сфері містобудування. Співробітники ДАБК виявили порушення, про що було складено акт, протокол та припис про зупинення будівельних робіт. Як стало відомо пізніше, забудовник штраф сплатив, проте усувати недоліки на об'єкті будівництва не став, приписи також вирішив не виконувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом