Верховний Суд захистив від забудови парк Протасів Яр

Верховний Суд визнав законним рішення Київради щодо повернення статусу зеленої зони парку Протасів Яр у Солом'янському районі, таким чином заборонивши тут будівництво.

Відповідне рішення ВСУ ухвалив 24 грудня.

Забудовник – ТОВ "Бора" – намагався оскаржити рішення столичної влади при прийнятті низки рішень, відповідно до яких було повернено статус території зелених насаджень загального користування земельних ділянок у парку відпочинку Протасів Яр.

Як зазначається, договір оренди земельної ділянки, на якій мало розпочатися будівництво, спочатку був укладений терміном на 5 років, потім – продовжений до 10 років, тобто до 22 серпня 2017 року. Проте будівельні роботи за цей час так і не розпочалися.

Раніше апеляційна інстанція визнала недійсними зміни до Генплану Києва, прийнятих депутатами Київради у 2007 році, згідно з якими ділянки у Протасовому Яру були переведені з території зелених насаджень загального користування на територію житлової та громадської забудови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, по вулиці Миколи Амосова компанії "Бора" та "Дайтона Груп" збиралися побудувати ЖК Tourbillon. Водночас суд дійшов висновку, що договір оренди був укладений мером Леонідом Черновецьким без затвердження цього рішення з боку Київради і є нікчемним.

У суді забудовники заявили, що для будівництва комплексу уклали інвестиційні договори на 27,6 млн грн, та інвестиційні договори з фізособами на 65,3 млн. грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

142

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом