Верховний суд дозволив будувати готель на Андріївському узвозі в Києві

Скандальне будівництво готелю на Андріївському узвозі, 14-16 у Подільському районі Києва буде тривати.

Як повідомила ексдепутатка Київради Ольга Балицька, Верховний суд залишив без змін рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, яким той скасував наказ ДАБК про анулювання дозволу на будівельні роботи.

Вона нагадала, що ще у 2018 році Департамент Держархбудконтролю КМДА провів перевірку будівництва готелю на Андріївському узвозі, 14-16, за результатами якої склав протокол про правопорушення, видав розпорядження про усунення порушень вимог законодавства та про призупинення робіт, а також був анульований наказ, який давав дозвіл на виконання будівельних робіт.

Але забудовник успішно оскаржив ці заборони в суді: друга і третя інстанція задовольнили позов. Так, на думку суддів, ДАБК порушили терміни проведення перевірки, а тому приписи і наказ, яким анулювали дозвіл на будівельні роботи, будуть скасовані. При цьому, як зауважила Балицька, суддів не збентежили ані перевищення висотності, вні інші численні порушення забудовником вимог законодавства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 14 жовтня 2010 року компанія Маркон отримала офіційний дозвіл від столичної влади. Проте, під час позапланової перевірки у 2018 році були виявлені порушення в ході будівництва. Мер Києва Віталій Кличко офіційно пообіцяв, що жодне рішення суду в столиці не було і не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо – на Андріївському узвозі.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук