В Одесі за підтримки депутата виросла висотка у приватному секторі

Будівництво ЖК Клубний у Малиновському районі Одеси на вулиці Балківська, 119а, ведеться з великими порушеннями за підтримки депутата міської ради.

Як повідомляє Українська Служба Інформації, в приватному секторі будується дев'ятиповерховий житловий будинок, хоча за документами мала проводитися реконструкція без змін геометричних параметрів фундаментів п'яти одноповерхових будівель. Але за підсумком тут виросла висотка, в якій вже продаються квартири.

Департамент архітектури мерії намагався скасувати дозвіл на будівельні роботи, однак депутат міськради Михайло Карпенчук оскаржив це рішення у суді.

Варто підкреслити, що документи на будівництво ЖК Клубний 7 оформлені на Тетяну Дівочу, яка за даними ЗМІ, є родичкою одіозного депутата. Саме з нею намагалися судитися влада Одеси та прокуратура.

Будує житловий комплекс компанія Надійний будинок, яка в свою чергу оформлена на іншого родича депутата – Філіпа Карпенчука. Тим не менше, як зазначає видання, всі "проблеми щодо будівництва вирішує сам Михайло Карпенчук, як депутат".

Підкреслюється, що будівництво ЖК Клубний 7 ведеться на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети. У суді було встановлено, що у забудовника немає ні права власності на ділянку, ні будь-яких інших документів, що підтверджують право користування. Не був розроблений і детальний план території, який мають затвердити перед початком будівництва. Висотка зводиться майже впритул до приватних житлових будинків, що ставить під питання безперешкодний проїзд для пожежних авто в разі надзвичайної ситуації.

З урахуванням всіх виявлених порушень існує велика ймовірність, що будинок не зможуть довгий час ввести в експлуатацію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді 17 лютого зареєстрували законопроєкт №5091 щодо гарантування прав на об'єкти нерухомого майна, який має захистити права інвесторів і навести лад на ринку нерухомості.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом