В Ірпені за програмою "ВідновиДІМ" відновили два ЖК

В Ірпені під Києвом за програмою "ВідновиДІМ" відновили два житлові комплекси – Затишній та Ново-Оскольський.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, заступник голови відомства Олександр Бутенко разом із представниками країн Євросоюзу та Фонду енергоефективності 17 березня оглянули відновлені будинки, які були пошкоджені через обстріл російськими агресорами.

Український чиновник розповів, що співвласники обох житлових комплексів подали заявку на участь у програмі у листопаді минулого року, а вже за два місяці змогли повернутися до відновлених будинків.

"Ми переконані, що в рамках відновлення ми маємо зробити житлову інфраструктуру більш якісною, безпечною та енергоефективною, ніж вона була раніше", - заявив Бутенко.

Він також подякував міжнародним партнерам за участь у програмі, додавши, що досвід можна масштабувати на всю Україну, зробивши житлову інфраструктуру якіснішою, безпечнішою та енергоефективнішою, ніж вона була раніше.

За його словами, на відновлення ЖК Затишний та ЖК Ново-Оскольський Євросоюз виділив 12,5 мільйонів гривень. Кошти були спрямовані на ремонт фасадів, встановлення нових вікон, відновлення інженерних систем, покращення енергоефективності будівель тощо.

Також у рамках візиту представників ЄС було проведено переговори та узгоджено позиції щодо інтенсифікації подальшої спільної роботи над пошуком шляхів збільшення обсягу допомоги ОСББ через програми Фонду енергоефективності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , програму "ВідновиДІМ" було запущено у листопаді 2022 року. З того часу вона отримала близько 70 заявок щодо відновлення житла від ОСББ із різних регіонів України. Сьогодні у ній можуть взяти участь ОСББ Миколаївської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської областей міста Києва.

Програма фінансує закупівлю 100% будівельних робіт та матеріалів, необхідних для оновлення. Мінімальний розмір гранту, який може отримати один об'єкт відновлення, становить 7,2 мільйонів гривень. Загалом на реалізацію програми Європейський Союз виділив 25 мільйонів євро (близько 1 мільярда гривень).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

380

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом