У центрі Києва таки знесли історичну будівлю. Там хочуть побудувати чергову висотку

У Києві у вихідні знесли 120-річну будівлю на вулиці Петлюри, 29 відому як Прибутковий будинок Івана Уткіна.

Кияни, помітивши, що ведеться демонтаж будівлі, викликали на місце відразу ж співробітників поліції. Правоохоронці опитали очевидців. Будівельники ж у свою чергу мали надати дозвільні документи.

За фактом демонтажу історичної будівлі прокуратура столиці відкрила кримінальне провадження за статтею "самоуправство".

"Оцінка законності дій забудовника буде надана після отримання відповідей від контролюючих інстанцій", – повідомили в прокуратурі.

Тим часом, за словами активістів, роботи зі знесення будівлі продовжилися.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, демонтаж почався ще 20 березня. Компанія "Приват" отримала в оренду ділянку на вулиці Петлюри ще у 2003 році терміном на 25 років. У 2018 фірма отримала МУО від містобудівного Департаменту КМДА на реконструкцію нежитлової будівлі під готель. Згідно з даними державного земельного кадастру, ділянка відноситься до комунальної власності та призначена для експлуатації адміністративної будівлі. Як відомо, тут компанія Zim Group збирається побудувати апарт-готель Times. Передбачалося що будівля буде 15-поверховою, але існує велика ймовірність, що вона "виросте" до 26 поверхів. Кількість апартаментів - 352.

Багато експертів вважають, що будівництво ще одного хмарочоса в центрі Києва в безпосередній близькості до Центрального залізничного вокзалу призведе до істотної навантаженні на місцеву інфраструктуру. Зокрема, в першу чергу це торкнеться доріг і дістатися до вокзалу стане набагато важче.

Прибутковий будинок Івана Уткіна – історична будівля дореволюційної забудови, його звели за проєктом архітектора Олександра Вербицького. Садиба розміщувалася на березі річки Либідь.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

178

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом