У самому проблемном масиві Львова будують ще один ЖК, причому без дозволів

У Львові на вулиці Малоголосківській поруч з ЖК Обрій-2 зводиться житловий будинок, забудовник при цьому не оформив необхідних дозвільних документів.

Про це в середу, 16 червня, повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Згідно з повідомленням, забудовником виступає ТОВ "Львівський домобудівний комбінат-плюс". У квітні компанія звернулася до ДАБК за дозволом на виконання будівельних робіт за згаданою адресою, але отримала відмову у зв'язку з численними порушеннями і невідповідностями щодо вимог ДСТУ. Зокрема, не відповідали плани, фасади, технічні умови з водопостачання та водовідведення не були затверджені у Департаменті ЖКГ тощо.

Однак забудовник, замість того, щоб усунути недоліки, почав будувати житловий комплекс. На сьогоднішній день вже зведено два поверхи. Департамент містобудування застерігає від інвестування у цей проєкт – це будівництво незаконне. Зараз міська інспекція проводить позапланову перевірку, за результатами якої і буде прийнято рішення щодо даного об'єкту.

Мікрорайон Під голоском відноситься до найбільш проблемнимх у Львові. Тут протягом семи років виконавчий комітет Львівської міськради погоджував будівництво багатоповерхівок незважаючи на відсутність будь-якої інфраструктури. Так, спроєктований дитячий садок почали зводити у 2016 році, проте досі його так і не добудували.

Місцеві депутати під час голосування 22 квітня погодили обмін земельних ділянок для поліпшення інфраструктури мікрорайону Під голоском. З обміном чотирьох ділянок навулиці Малоголосківській, що належать ТОВ "Вест Бойз", на одну ділянку на вулиці Морозній у Сихівському районі Львова. Право власності на чотири ділянки площею по 0,08 га, 0,05 га та 0,03 га компанія "Вест Бойз" отримала протягом березня-квітня 2020 року. Вони розташовані на вулиці Малоголосківська біля багатоповерхівок, які зводять компанії "Імперіал Град", "Лев Девелопмент", "Плюс Інвест девелопмент", житлово-будівельний кооператив "Рідна оселя" і "Львівський домобудівний комбінат-плюс".

Згідно з даними YouControl, співвласниками ТОВ "Львівський домобудівний комбінат-плюс" значаться Олег Слободзян і Василь Варський. Останній був причетний до скандалу з будівництвом житла, його звинувачували у привласненні 800 тисяч гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Брюховичах під Львовом на вулиці Курортній, 20 активно зводять готельний комплекс, "забувши" при цьому оформити дозвіл на початок будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом