У Рівному забудовник вкрав гроші інвесторів, а будівництво заморозив

Власнику та директору рівненської будівельної компанії повідомили про підозру за фактом заволодіння та розтрати грошей українців.

Про це повідомили у четвер, 30 червня, у пресслужбі прокуратури.

Як з'ясували правоохоронці, будівельна компанія взялася за будівництво житлового комплексу в Рівному, було збудовано перші три секції, проте проблеми виникли під час будівництва четвертої. У результаті будівництво довелося заморозити. За даними слідства, це сталося тому, що керівник компанії залучені кошти інвесторів вивів на свої рахунки, частину грошей встиг витратити. За попередніми оцінками, сума збитків перевищила 17 млн гривень.

Внаслідок афери постраждали 38 вкладників.

За даними ZAXID.NET, йдеться про ЖК Ріверсайд, який розташовується по вулиці Героїв Небесної Сотні, 66 у Рівному. Будувала його компанія "Девелопмент Бізнес Новейшенз". За даними порталу YouControl, керівником та власником значиться Олексій Лисюк. Раніше він обіймав посаду заступника голови Хмельницької облдержадміністрації.

Рівненського забудовника ЗМІ пов'язують також і з іншими скандальними будівництвами: ЖК Шоколад, ЖК Ерсте Хаус та ЖК Флагман. За скаргами інвесторів, квартир у цих комплексах вони також не отримали.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у листопаді у Рівному намагалися підірвати власника будівельної компанії. Невідомий кинув у двір приватного будинку гранату, внаслідок чого прогримів вибух та уламками пошкодило автомобіль Volkswagen Touareg та паркан. Тоді внаслідок події ніхто не постраждав.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом