У профільному комітеті Ради підтримали масштабну забудову НАУ

На території Національного авіаційного університету у Києві збудують 13 житлових будинків, при цьому тут не збудують жодного стадіону чи нового гуртожитку для студентів.

Про це у середу, 26 січня, написав народний депутат Роман Грищук у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, керівництво вишу надало документ, згідно з яким на території НАУ збудують: 3 будинки на 25 поверхів, 2 будинки на 16 поверхів, 7 будинків на 9 поверхів, 1 будинок на 6 поверхів та наземний паркінг. При цьому тут не згадується про будівництво корпусу університету, гуртожитку чи стадіону. "Або хоча б чогось мінімально пов'язаного з освітою та наукою", - зазначив нардеп.

Він також повідомив, що, за словами ректора НАУ Максима Луцького, профільний комітет Ради підтримав забудову території ВНЗ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Грищук звертався до прем'єр-міністра та до Національного антикорупційного бюро через масштабну забудову території Національного авіаційного університету.

Нагадаємо, що будівництво дозволила Держархбудінспекція за кілька днів до свого розформування. Тоді ДАБІ за два тижні виконала двомісячну норму щодо дозволів.

Стало відомо, що ДІАМ провела перевірку об'єкта та виявила, що проєктну документацію розробили з порушеннями законів у сфері містобудування та ДБН. В Інспекції повідомили, що наміри забудови не відповідають положенням містобудівної документації. За підсумками було винесено розпорядження про зупинення підготовчих та будівельних робіт, поки забудовник не усуне порушення. За даними реєстру, генпідрядником будівництва на території студмістечка виступить ТОВ "Атмосфера інжиніринг систем".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

211

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом