У поліції прокоментували скандал на Микільській Слобідці

Правоохоронці встановлюють обставини конфлікту у Дніпровському районі Києва між мешканцями та представниками забудовника ЖК на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва, коментуючи скандал, що стався з будівництвом житлового комплексу.

"Попередньо правоохоронці встановили, що конфлікт між громадянами виник через будівництво на одній із територій району. У результаті між ними сталась штовханина, яку припинили співробітники поліції. На даний час поліцейські опрацьовують відео з місця події та з'ясовують усі деталі інциденту", - йдеться у повідомленні.

Тим часом очевидці стверджують, що поліція не діяла, коли представники забудовника вплуталися в конфлікт, били киян, намагаючись звільнити дорогу для проїзду техніки на будівництво. Їхні слова підтвердив учора і мер Києва Віталій Кличко. Більше того, очільник міста розповів, що співробітники поліції відтіснили представників муніципальної охорони та активістів, які зібралися біля будмайданчика. У такий спосіб правоохоронці підтримали позицію забудовника, який діє незаконно.

Нагадаємо, Київська міська рада підтримала рішення про виділення земельних ділянок загальною площею 5,3 га для створення парку відпочинку "Микільська Слобідка". Йдеться про територію вздовж Русанівської протоки річки Дніпро від проспекту Броварського до вулиці 2-ї Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7-9. Це рішення мало забезпечити використання земельних ділянок для облаштування озеленених територій загального користування, а також сприяти зняттю соціальної напруги щодо забудови цієї земельної ділянки та підвищенню рівня благоустрою та озеленення території у Дніпровському районі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будується комплекс у прибережно-захисній смузі річки Дніпро, що є грубим порушенням земельного та водного законодавства України та ставить питання щодо можливості будівництва взагалі. Докладніше про житловий комплекс на Микільській Слобідці можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом