У Львові суд визнав незаконним ЖК, який уже встигли збудувати

Будівництво ЖК Озера Йозефа на вулиці Гординських, 15а біля Піскових озер у Львові Верховний суд визнав незаконним, задовольнивши скаргу Міністерства культури та інформаційної політики.

Як повідомляє "Твоє місто", ділянка розміром 0,1 га належить Павлу Дупеличу, яку він придбав у 2016 році. У 2018-му виконавчий комітет Львівської міськради видав містобуди на будівництво житлового комплексу. У 2021 році Мінкульт звернувся до міськради з приписом про припинення проведення земельних та будь-яких інших будівельних робіт на вказаному об'єкті. Його аргументували тим, що комплекс планують збудувати в межах історичного ареалу Львова. Для проведення будівництва забудовник мав отримати погодження від Мінкульту, чого він не зробив.

Вже в серпні 2021 року Дупелич оскаржив цей припис у суді, а 9 грудня Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення на користь Міністерства. Однак забудовник в апеляційному порядку звернувся до Восьмого апеляційного адміністративного суду, який задовольнив скаргу Дупелича, рішення попередньої інстанції скасували, а припис Мінкульту вважали протиправним.

Зрештою, Верховний суд виніс рішення на користь Мінкульту, його рішення вже оскарженню не підлягає.

Варто зазначити, що незважаючи на незаконність будівництва, ЖК Озера Йозефа вже добудували та відкрили продажі, проте об'єкт в експлуатацію ще не ввели.

Також зазначимо, що Павло Дупеліч є керівником ТОВ "Меркурій-Центр-плюс", яке займається спеціалізованими будівельними роботами. Також він вважається бенефіціаром компаній "Сіті інвест будівельних груп", "Інвест будівельний капітал" і "Будівельні резерви".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, за рішенням суду у Львові мали знести житловий комплекс Варшавський Хоум, розташований на вулиці Варшавській, 22, будівництво якого також велося з великими порушеннями.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

388

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом