У Львові суд ухвалив знести збудований ЖК Варшавський Хоум

У Львові знесуть житловий комплекс Варшавський Хоум, що на вулиці Варшавській, 22, будівництво якого велося з великими порушеннями.

Відповідне рішення ухвалив Касаційний адміністративний суд Верховного Суду, передає ZAXID.NET.

У 2014 році громадська організація "Наше ідеальне місто" орендувала ділянку, площею 0,03 гектара з розташованою на ній одноповерховою будівлею. Не отримавши у міськраді містобудів забудовник почав зводити шестиповерхову будівлю. ДАБК двічі накладав штрафні санкції на громадську організацію та звернувся до суду, який зобов'язав знести незаконне будівництво. Втім, забудовнику потім вдалося частково оскаржити це рішення, оскільки частину квартир у цьому будинку встигли продати, при цьому покупці оформили право власності.

Проте суди наступних інстанцій таки підтвердили рішення про знесення будинку, оскільки забудовник не отримав дозволу на будівництво, а земельна ділянка не призначена для будівництва житла на ній.

За позовом забудовника Касаційний суд відкрив у цій справі провадження, однак у клопотанні зупинити виконання ухвали апеляційного суду відмовив. А саму касаційну скаргу забудовника суд ще розглядав.

На сайтах продажу нерухомості зазначається, що ЖК Варшавський Хоум добудований. Він складається із 16 квартир, квадратний метр коштує близько 20 тисяч гривень. На цю адресу зареєстровано обслуговуючий кооператив "Варшава Хоум".

За даними порталу YouControl, ГО "Наше ідеальне місто" була створена майже 12 років тому. Її керівник – Роман Костевка. Засновники – Квітослава Бандурка, Божена Закалюжна та Володимир Закалюжний.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив знести "зайві" поверхи у висотці на вулиці Лукаша, 1, яку збудували в історичному ареалі Львова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом