У Кличка пообіцяли допомогти Київміськбуду відновити роботу

Влада Києва допоможе відновити роботу Київміськбуду шляхом викупу житла для пільгових категорій громадян. Про це заявив заступник столичного мера Микола Поворозник, повідомляється на сайті Київради.

Нещодавно завершився аудит компанії, за висновками якого "забудовник опинився у скрутному становищі за зовнішніми обставинами". Паралельно з аудиторськими компаніями працювала і тимчасова контрольна комісія Київради, яка рекомендувала міськраді звернутися до Кабміну щодо компенсації Київміськбуду збитків.

За словами Поворозника, до погіршення стану справ компанії призвели пандемія та військові дії. Тому місто допомагатиме забудовнику, викуповуючи житло для громадян, які перебувають у черзі. Зокрема, для учасників бойових дій та членів їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб та інших пільгових категорій. Також місто планує викуп у комунальну власність об'єктів соціальної сфери – шкіл та садів.

Мерія звернулася до органів уряду за допомогою дофінансування об'єктів будівництва, які Київміськбуд взяв на баланс в Укрбуду.

Підсумовуючи проведений аудит, Поворозник вважає, що Київміськбуд зможе виконати свої зобов'язання перед інвесторами".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, компанії "НХД-Аудит" та Baker Tilly (Ukraine) провели аудит забудовника Київміськбуд . Результати перевірки свідчать про те, що в компанію потрібні додаткові вливання до 10 млрд грн.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

370

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом