У київській новобудові, яку нещодавно мали знести, вже продають квартири

У київському клубному будинку на Волошина, який ще зовсім нещодавно мали знести через його досить неоднозначне будівництво, знову продають квартири.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомила наша читачка Олена Лаврова, яка мешкає неподалік скандального будинку.

"Ці негідники продовжують дурити людей, запрошуючи їх на перегляди квартир, і особисто я зіткнулася з людиною, яка купила там дві квартири цього року", - повідомила нам Олена.

Вона також додала, що місцеві жителі вже написали скарги на забудовника у різні інстанції.

Як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, до Окружного адмінсуду Києва звернувся заступник прокурора з адміністративним позовом до ОК "Інбуд девелопмент" , в якому просив суд зобов'язати кооператив за власний кошт здійснити знесення ще недобудованого будинку. У 2020 році суд клопотання прокуратури задовольнив повністю, забудовник мав провести демонтажні роботи власним коштом. Апеляційну інстанцію забудовник програв також, а ось Верховний Суд 20 грудня 2021 року частково задовольнив скаргу ОК "Інбуд девелопмент". Рішення Окружного адміністративного суду в Києві від 06.10.2020 та постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 26.01.2021 скасовано та направлено справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

13 жовтня 2022 року ОАСК ухвалив рішення залишити позов без розгляду.

Клубний Дім на Волошина розташований біля станції "Караваєві Дачі". Ще у 2017 році після опору місцевої громади, розголосу та скарг місцевих жителів, Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував дозволи на початок будівельних робіт у зв'язку з очевидними ознаками нецільового використання земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом