У Київраді знову порушили питання про викуп ділянки під БФК 50Avenue

У Київраді зареєстрували проєкт рішення про викуп ділянки землі на проспекті Перемоги, 50а, де будувався багатофункціональний комплекс 50Avenue.

Як відомо, Верховний Суд визнав недійсними містобуди, отримані забудовником БФК 50Avenue. Тепер владі міста пропонується або викупити у власника земельну ділянку, або обміняти її на іншу. Контроль за виконанням цього рішення мають намір покласти на постійні комісії міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин та з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше столична влада вже намагалася розв'язувати питання зі скандальним будівництвом на проспекті Перемоги шляхом викупу ділянки у забудовника. Власник землі ТОВ "Шулявка" використовував її не за призначенням та не забезпечував благоустрій зеленої зони. Ділянка знаходиться у приватній власності з 2014 року.

Підкреслимо, попри те, що забудовник не мав дозвільних документів і всупереч наявності приписів, проводив будівельні роботи.

19 січня 2023 року Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду відхилив касаційну скаргу обслуговуючого кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська" у справі про будівництво БФК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом