У Київраді хочуть затвердити ДПТ на Воскресенці, щоб легалізувати ЖК Укрбуду

У комісії Київради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин 2 лютого розглянула проєкт ДПТ (Детальний план території) у частині Воскресенського масиву у Дніпровському районі та ухвалила рішення про його перенесення.

Як повідомляє "Київвлада", під час розгляду цього питання на засіданні комісії на його перенесенні наполягали одразу кілька депутатів. Таку свою позицію народні обранці обґрунтовували зокрема тим, що вони просто не встигли ознайомитися з усіма матеріалами ДПТ. Були також депутати, які виступили проти затвердження цього проєкту ДПТ. Втім, комісія їхні аргументи не сприйняла і пропозицію щодо "нерозгляду" документа навіть не виносила на голосування.

Територія, яка має увійти до зазначеного ДПТ, має площу 115,9 га та обмежена просп. Броварський, просп. Визволителів, бульв. Перова, просп. Алішера Навої, вул. Райдужної та вул. Челябінській.

У мерії вважають, що затвердження цього документа допоможе "реструктуризувати та впорядкувати промислово-комунальну територію", яка знаходиться в межах місцевості, для її "подальшого поліфункціонального використання". Така ініціатива у проєкті ДПТ пояснюється, зокрема, тим, що більшість підприємств, розташованих у цих межах, мають застарілі та зношені основні виробничі фонди, їх приміщення здаються в оренду. У зв'язку з цим столична влада традиційно хоче створити в цій місцевості новий житловий мікрорайон з повним комплексом обслуговування.

Ще у проєкті цього ДПТ враховано будівництво багатофункціонального комплексу Freedom із приміщеннями громадського та житлового призначення на перетині проспектів Броварського та Визволителів, який уже введено в експлуатацію. Зазначається, що згідно із законом без затвердженого ДПТ цього робити не можна було.

На думку експертів, саме затвердження ДПТ на Воскресенці допоможе легалізувати скандальний житловий комплекс.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ЖК Freedom – це проект забудовника Укрбуду. Після того, як у компанії виникли проблеми, добудовою комплексу зайнявся Київміськбуд.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом