У Києві впав балкон на сьомому поверсі житлового будинку. Фото

У Києві обвалився балкон житлового будинку, який знаходиться на вулиці Половецькій, 14. Інцидент стався вдень у неділю, 18 квітня, повідомили в пресслужбі КМДА.

В результаті події ніхто не постраждав, місце оперативно огородили, зараз вирішується питання про демонтаж балконних конструкцій.

У ДСНС розповіли, що обвалився балкон на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. В результаті були також пошкоджені балкони на шостому та п'ятому поверхах.

Коментуючи подію, голова Ради урбаністики Києва Віталій Селик зауважив, що обвалився балкон, який не був засклений.

"Цікавий момент. Як бачимо, впав балкон, який не був засклений і його конструкції з обох сторін піддавалися впливу снігу і дощу. Місця з'єднань достатньо підгнилі і процвіли грибком", – повідомив експерт.

Він також зробив висновок, що засклені балкони, хоч і псують зовнішній вигляд і фасад будівель, але вони захищають плити від впливів навколишнього середовища. Особливо це важливо для житла невисокої якості.

"Будинок проєкту "1-КГ-480-12" був розрахований на 80 років. Тобто пройшло всього 59% терміну його експлуатації. Треба розуміти, що якість радянського будівництва, матеріалів і подальшої експлуатації бажає кращого, тому таких випадків буде все більше" , – зауважив урбаніст.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на сайті КМДА була зареєстрована петиція, згідно з якою мерію просили заборонити склити балкони, а також встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

139

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом