У Києві відкрили вхід в метро одразу з ЖК

У Києві відкрили вхід та вихід з оновленого підземного переходу, який з’єднав станцію метро "Оболонь" та ЖК Obolon Plaza. Про це повідомляє "Хмарочос".

У столичній мерії повідомили, що під час реконструкції переходу були враховані принципи безбар’єрності, що стало першим досвідом спільної реалізації проєктів забудовником, інвестором, замовником і балансоутримувачем території.

Під час реконструкції була збільшена загальна площа виходу зі станції метро, що зрештою має позначитись на пропускній здатності. Також для маломобільних груп населення встановили ліфт, а під час ремонту одного з вестибюлів замінили вхідні групи павільйону, оновили системи освітлення, провели гідроізоляційні роботи та відремонтували стелю та стіни.

Оновлений підземний перехід тепер з’єднує станцію метро "Оболонь" з ЖК Obolon Plaza, бо один з входів облаштували прямо у комплексі. Цей ЖК забудовник, компанія "Соллур",  здав в експлуатацію ще два роки тому. У нижній частині розмістили кафе, магазини та офіси, а для житла відвели поверхи починаючи від п’ятого.

Забудовника пов’язують з кіпрською компанією Dragon Capital, засновником якої є відомий в Україні інвестор Томаш Фіала. Він також є одним з найбільших власників нерухомості у нашій країні.

Для будівництва ЖК Obolon Plaza було змінене у 2016 році призначення земельної ділянки з "ділового центру" на "житлово-діловий центр". Тоді також проводилися громадські слухання, на яких директор "Укрметротоннельпроекту" запевнив, що багатоповерхівка ніяк не вплине на станцію метро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше саме ця "близькість" з метро раніше неодноразово викликала невдоволення з боку киян. Цікавий той факт, що забудовник отримав дозвіл на будівництво ЖК Obolon Plaza тільки з сьомої спроби. До цього, з червня 2019 по грудень 2019 року, ДАБІ шість разів на різних підставах відмовила йому у наданні дозволу на будівництво багатофункціонального комплексу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

249

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом