У Києві вежі Sky Towers втретє не вдалось продати на аукціоні

Анна Завірюха 18:47, 30.09.2024

27 вересня Укрексімбанк планував продати столичний найбільший недобудований хмарочос в Україні Sky Towers. Проте аукціон так і не відбувся, йдеться на сайті системи електронних торгів арештованого майна СЕТАМ.

Вежі розташовані на перехресті вулиць Шолуденка, Борщагівської та проспекту Перемоги у Шевченківському районі Києва. Загальна площа будівництва складає 51,4 тисячі кв м. Готовність обʼєкта оцінюють у 51%.

Стартова ціна лота з урахуванням ПДВ становила майже 1,1 млрд гривень, а крок аукціону встановлювався на рівні 11 млн. З 28 серпня по 18 вересня десять учасників подали заявку на участь в торгах, але жоден з них не сплатив гарантованого внеску у сумі 55 млн гривень (5% від вартості обʼєкта).

Нагадаємо, у 2007 році компанія KDD Group (Kyiv Donbas Development Group) почала зводити хмарочос попри протести місцевих жителів. Спершу його планували закінчити до Євро-2012, щоб встигнути окупити проєкт коштом туристів. Проте, на початку 2014 року побудували лише 20 поверхів. Влітку 2014 року зведення Sky Towers призупинили, а наступного року – повністю заморозили. Забудовник встиг зробити лише 27 поверхів із запланованих 47. А вже у 2015 KDD Group визнали банкрутом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, вперше Sky Towers намагались продати у 2021 році, з початковою ставкою 7,5 млрд гривень. Зацікавлених у купівлі не було, тому стартову ціну знизили до 5,5 млрд, а зараз – до 1,1 млрд.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук