Справа на 6 млрд: Укрексімбанк виграв суд у забудовника Sky Towers

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення попередньої інстанції щодо стягнення 6 млрд гривень заборгованості по кредиту з забудовника висотки Sky Towers в Києві на користь Укрексімбанку.

Як повідомляє Finbalance, банк надав кредит компанії "Агентство офісного будівництва" на будівництво громадського центру у Шевченківському районі столиці. Зазначається, що позичальник порушив свої кредитні зобов'язання, забезпечені іпотекою.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Агентство офісного будівництва" було засновано майже 19 років тому. Керівником компанії є Олесандр Дьомін, бенефіціаром – австралієць Девід Ізраел.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Sky Towers – проєкт девелоперської компанії KDD Group. Забудовника пов'язували з братами Костянтинівська і структурами з орбіти колишнього міністра вугільної промисловості Віктором Топаловим. У 2011 році компанію купив співвласник "Кернел груп" Андрій Веревський.

У 2012 році Sky Towers придбала компанія з США Cimbrorum Holdings. За непідтвердженими даними, більшу частину виручених коштів планували витратити на обслуговування боргів забудовника.

Комплекс Sky Towers мав включати торгові приміщення площею 7,1 тис. кв.м, підземний паркінг на 935 машиномісць і площі 46,3 тис. кв.м, фітнес-центр, конференц-зал. Підземні роботи за даним проєктом почалися у четвертому кварталі 2007 року, завершення проєкту с початку було заплановано на третій квартал 2010 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

193

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом