У Києві мітингували проти будівництва 30-поверхового монстра на Оболоні

У Києві у вівторок, 16 серпня, відбувся масштабний мітинг мешканців Оболоні проти будівництва багатофункціонального комплексу Iris Tower на вулиці Прирічній, 13а.

Про це написав юрист Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, кияни виступають категорично проти будівництва 30-поверхової вежі. Зведення комплексу на місці двоповерхової адміністративної будівлі суперечить прийнятому торік Детальному плану територій. Він також додав, що тут явно є порушення державних будівельних норм, втручання в захисні конструкції греблі та ґрунти, що підмивають.

"Соціальна інфраструктура не витримає такого додаткового навантаження і просто лусне. Там старі підземні комунікації, відсутність паркомісць, проблеми з водою, переповнені поліклініки, школи, дитсадки", - наголосив юрист.

Він також висловив сумнів, що депутати та чиновники КМДА погодяться на такі репутаційні ризики, і є велика ймовірність, що столична влада не дасть дозволу на будівництво 30-поверхового монстра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовником МФК Iris Tower є компанія UBH. Відомо, що керує UBH Євгеній Леськів, який також є керуючим партнером будівельної компанії KyivBudDevelopment. KBD своєю чергою прославився скандальним будівництвом житлового комплексу в Пущі-Водиці. Саме Євген Леськів раніше запевняв громадськість, що ЖК Pusha House буде не вищим за сім поверхів. Але потім передумав і поверховість комплексу зросла до 12.

Забудовники:

UBH

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом