У Дніпрі скандальний забудовник знесе кінотеатр заради будівництва ЖК

У Дніпрі замість місцевої пам'ятки – кінотеатру "Салют" на Набережній Перемоги, 128 – побудують новий житловий комплекс.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, 21 квітня міськрада прийняла рішення про передачу ділянки площею 1,4 га в оренду. Благоустроєм ділянки мала займатися компанія "Сервус Люкс". Однак, замість благоустрою кінотеатру вирішили його знести і вже огородили територію будівельним парканом.

У вівторок, 8 червня, стало відомо, що будівельна компанія Daytona Development Company збирається на цьому місці побудувати житловий комплекс Marshall – 22-поверхову вежу з дворівневим стилобатом. Варто зазначити, що даний проєкт досі не розглядали в архітектурно-містобудівній раді, також не була проведена його оцінка.

Однак забудовник вже оголосив, що новий ЖК буде складатися з 248 квартир, різного планування від 31 до 122 "квадратів". За планами будівництво має завершитися до 2023 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві будівельна компанія Daytona відома завдяки скандалу з будівництвом ЖК ЖК Tourbillon на вул. Миколи Амосова у Солом'янському районі. Колишній мер Леонід Черновецький, діючи виключно на свій розсуд, виділив в оренду ділянку, на якому згодом вирішили побудувати цей житловий комплекс. Тепер законність будівництва оскаржується в суді.

Власниками ТОВ "Дайтона груп" є Олег Левін і ТОВ "Алюр Девелопмент", що належить Андрію Орлову та Антону Трушу. Компанію також пов'язують з Геннадієм Корбаном.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом