У Чернівцях під час будівництва житлового комплексу обвалився котлован

У Чернівцях при будівництві житлового комплексу на вулиці Шептицького, 7 стався обвал котловану, який викопали більше року тому.

Як повідомляє "Суспільне Новини", котлован викопали під будівництво багатоквартирних будинків із підземним паркінгом та спортивного майданчика. Директор колективного проєктно-кошторисного бюро побуту Ярослав Бляхарський розповів, що будівництво довелося призупинити через припис Міністерства культури та інформаційної політики.

Однак через те, що стінки не залили бетоном одразу і стався обвал. Заступник начальника міської Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Наталія Сірман розповіла, що комісію у міській раді не створюватимуть, бо обвал не шкодить прилеглим будинкам. Водночас є потреба його зміцнити.

Забудовник відновив будівництво, використавши зміни у законодавстві. Юрист Людмила Янчук розповіла, що ці зміни скасовують обов'язковість дозволів від Міністерства культури на проведення будівельних робіт у центрі міста та на об'єктах, що мають історичне значення.

Поки що замовник планує продовжувати будівництво багатоквартирних будинків. На об'єкті залили котлован бетоном і розпочали будівництво підпірної стінки. Ці роботи планується завершити упродовж місяця. Варто також наголосити, що проти даного будівництва виступають місцеві жителі і просять владу Чернівців зупинити його.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Чернівцях під час будівництва житлового комплексу Прем'єра по вулиці Ерліха, 6 обвалився баштовий кран, в результаті постраждав робітник.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

388

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом