У Черкасах суд призупинив забудову схилів біля історичної памʼятки

1 хв

У Черкасах органи прокуратури через суд призупинили будівництво на Замковому узвозі біля історичної памʼятки — будинку купця Школьнікова. Але скандальний забудовник вже подав апеляцію, повідомило Суспільне.

Проти цього будівництва також активно виступають і місцеві мешканці. Та співвласник підприємства-забудовника "Надія" Андранік Казарян зазначив, що його фірма має усі законні підстави для проведення будівництва. Проте прокуратура все ж таки подала позов про визнання протиправними будівельних робіт, тому техніку зупинили. Тож для відновлення будівельних робіт Казарян тепер чекає на рішення суду.

"Роботу зупинили, зупинили всіх людей. Хоча в нас для цього все законно, документи в нас є”, — прокоментував Казарян.

Зауважимо, що 5 червня Черкаська обласна прокуратура подала позов про визнання протиправними будівельних робіт на Замковому узвозі.

"Черкаська обласна прокуратура у справі №580/539/24 подала 5 червня 2024 року до Черкаського окружного адміністративного суду заяву про забезпечення позову прокурора в інтересах держави в особі Державної інспекції архітектури та містобудування України, виконавчого комітету Черкаської міської ради, Управляння культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації до Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради, про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень шляхом заборони вчиняти будь-які підготовчі, земельні, будівельні роботи на спірних земельних ділянках за адресою Черкаси, Замковий узвіз, 7 та 9/1", — йдеться у позові.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, компанія "Надія" раніше потрапила у будівельний скандал, пов'язаний із демонтажем будівлі, в якій ще проживали люди. Зокрема, забудовник викупив половину будинку на вулиці Гоголя, 211 та почав проводити демонтажні роботи. При цьому його зовсім не збентежило, що в другій половині продовжує жити сім'я.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

623

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом