До чергового будівельного скандалу в Одесі може бути причетний колишній віцемер Рябоконь

В Одесі розгорівся новий скандал з будівництвом житлового комплексу City House History на вулиці Новосельського, 39, де забудовник АПК Менеджмент замість триповерхового будинку вирішив побудувати семиповерховий.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, навколо стоять триповерхові житлові будинки, що звели у дореволюційні часи. Таким чином новобудова затулятиме мешканцям сусіднього будинку вид з вікна і сонячне світло. Цей факт викликав хвилю обурення серед місцевих мешканців.

Згідно з документами, замовником будівництва та підрядником виступає фірма "АПК Менеджмент Інвест". При цьому у містобудах чітко прописано, що висота в історичному ареалі Одеси не може перевищувати 18,6 метрів (6 поверхів). Згідно з намірами забудови, яку надав забудовник мерії, орієнтовна висота будинку становитиме 15,6 метрів (п'ять поверхів). А у результаті буде побудовано сім поверхів.

З самого початку будівництво об'єкта супроводжувалося різними скандалами. Представники нацкорпуса в минулому році спробували заблокувати будівництво, оскільки у забудовника не було паспорта об'єкта. Проте будівельна техніка вже працювала на ділянці.

Також місцеві жителі не раз скаржилися в мерію, заявляючи, що через будівництво по сусідству їхній будинок вкрився тріщинами.

Власником компанії "АПК Менеджмент Інвест" офіційно значиться громадянин Ізраїлю Григорій Шапіро. Ця компанія "прославилась" ще одним скандальним будівництвом на Успенському провулку, 11 де раніше стояла старовинна будівля.

Бізнес-партнером Шапіро є широко відомий у вузьких колах Сергій Красноруцький. Він свого часу міг непублічно вирішити будь-яке питання пов'язане з будівництвом в Одесі.

Красноруцького в свою чергу пов'язують з колишнім віцемером Одеси Петром Рябоконем. Як повідомляли НЕРУХОМІ, екс-чиновник причетний до низки скандальних забудов, характерна риса яких – будівництво без дозвільних документів.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом