У бюджеті Києва немає грошей на викуп квартир у проблемних ЖК "Аркади"

Мер Києва Віталій Кличко 23 листопада відповів на петицію щодо будівництва ЖК на Осокорках – проблемних об'єктів банку "Аркада", які мала б добудувати компанія Stolitsa Group. Про це пише "Інформатор".

За його словами, у бюджеті столиці сьогодні немає коштів на викуп квартир у 39 будинках банку "Аркада", що розорився. Відповідно, коли ці кошти з'являться і коли люди зможуть отримати своє житло, наразі невідомо.

Кияни нагадали меру, що у квітні 2021 року Київрада підписувала меморандум про добудову та передачу квартир у ЖК Еврика, Патріотика та Патріотика на озерах, які мають з'явитися на Осокорках. Було вирішено, що компанія-забудовник Stolitsa Group добудує ці ЖК. Але аудит показав, що для цього не вистачало близько 3,6 млрд грн.

Компенсувати цей брак вирішили за рахунок продажу 10% площ у ЖК Патріотика на озерах. У Київраді підрахували, що на викуп усіх вільних площ у ЖК знадобиться понад 10 млрд грн. А цих коштів – з огляду на війну, у бюджеті Києва немає.

Щоб територію зеленої зони житлового масиву Осокорки не знищив забудовник, кияни об'єдналися в громадську організацію "Екопарк Осокорки", мета якої створити на спірній території ландшафтний парк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, щоб перебити ініціативу киян, у жовтні 2021 року з'явилася інша громадська організація – "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки". Через два тижні після реєстрації вона вже презентувала у Київраді створення парку на меншій території з забудовою. І ця ідея чиновникам сподобалася , але вона не сподобалася киянам.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

374

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом