У Бучі відновили фасад ЖК Центральний, який у березні потрапив під обстріл


Закінчилися ремонтні роботи з облаштування фасаду однієї з новобудов Бучі – ЖК Центральний, що знаходиться по Новому Шосе, 8.

Про це написав мер Бучі Анатолій Федорук у своєму Телеграм-каналі.

Він нагадав, що під час спроби захопити Київ артилерія окупантів обстрілювала прилеглі населені пункти, під обстріл потрапив і житловий комплекс Центральний у Бучі.

"Першочерговим завданням було закрити периметр і подати тепло, щоб у зимовий період мешканці могли виконати внутрішні ремонтні роботи. Покрівля, вікна та утеплення вже готові. Завдяки співпраці з Київською обласною військовою адміністрацією нам вдалося виконати ці роботи з відновлення", - повідомив мер.

Як розповів порталу НЕРУХОМІ активіст Сергій Клименко, ремонт комплексу розпочався за рахунок коштів мешканців. Артилерія рашистів пошкодила комунікації будинку: електропостачання, каналізацію. Також людям довелося самотужки склити парадні, поки не настали заморозки. За приблизними підрахунками, на це витратили 100 тисяч гривень.

Що характерно, комунальне підприємство "Бучасервіс", яке ще до війни займалося обслуговуванням ЖК Центральний, продовжувало нараховувати мешканцям квартплату, попри те, що проживання в ньому було неможливим. Тому бучанці змушені були створити ОСББ.

Також, за словами Клименка, всупереч тому, що відновили фасад будівлі, частина мешканців все ще не зможе заселитися, бо деякі плити перекриття, як і раніше, потребують ремонту.

Мер Федорук ще розповів, що у дворі ЖК було облаштовано Пункт незламності, де всі, хто потребує, зможуть підзарядити телефони, зігрітися, викликати за необхідності допомогу. Як повідомили місцеві жителі, ОСББ організував активістів будинку, завдяки зусиллям яких пункт і з'явився на території ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Бучі розпочали знесення житлових комплексів, які найбільше постраждали внаслідок обстрілів з боку російських військ, які відновити, на жаль, вже не вдасться. Зокрема, було знесено дві секції ЖК Нова Буча на вулиці Бориса Гмирі, 11/6.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом