Суд зняв з посади голову "Житлоінвестбуд-УКБ"

Суд усунув з посади директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ", підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки при відновленні двох житлових будинків, пошкоджених через обстріл.

Відповідне рішення суд ухвалив, задовольнивши клопотання Подільської окружної прокуратури, повідомляє пресслужба правоохоронних органів.

Також суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту терміном на два місяці. За даними слідства, підозрюваний під час проведення робіт з відновлення житлових будинків на вул. Межовій не проконтролював відповідність використаних підрядником матеріалів вимогам державних стандартів та іншим нормативним документам. Сума збитків становить близько 800 тисяч грн.

Як відомо, у 2019 році директором "Житлоінвестбуд-УКБ" було призначено Олександра Акімова. До нього протягом 15 років очолював компанію В'ячеслав Непоп. Сьогодні Непоп є заступником мера Києва Віталія Кличка. "Житлоінвестбуд-УКБ" підпорядковується Департаменту будівництва КМДА.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, до війни "Житлоінвестбуд-УКБ" періодично зазнавав обшуків з боку правоохоронних органів. Зокрема, комунальників підозрювали в участі у фіктивних схемах із запчастинами для ліфтів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

192

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом