Суд залишив містобуди для ЖК Felicita в Одесі, незважаючи на всю абсурдність будівництва

Одеський окружний суд відмовив міському ДАБКу у задоволенні позову, яким той збирався скасувати містобуди на будівництво ЖК Felicita на вулиці Рибальська Балка, 1г, у Київському районі Одеси.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, засідання суду відбулося 22 березня, хоча сам позов був поданий на початку серпня минулого року. Відзначаються, що засідання переносилися з різних причин. Проте будівельні роботи весь цей час на ділянці велися. Зараз там вже добудовується друга секція. П'ятиповерховий клубний будинок зводиться замість трьох індивідуальних будинків на дві сім'ї, але суддя Марія Аракелян, коли виносила вердикт, не побачила тут ніяких порушень.

У минулому році керівник міського ДАБК Олександр Авдєєв заявив, що подав відразу два позови: про скасування містобудів і про знесення самочинно збудованих об'єктів. Очевидно, що другий позов також не буде задоволений судом і будівлю не демонтують.

Як повідомляється, 25 травня 2020 року головний архітектор міста Михайло Шайденко видав замовникам будівництва Олегу Андрусику, Олесі Окуневій і ТОВ "Амаренс" відразу три містобуди на забудову суміжних земельних ділянок на вул. Рибальська Балка.

Згідно документам, передбачається будівництво трьох індивідуальних житлових будинків на дві сім'ї. Всі три будинки мали бути чотириповерховими і площею від 1 431 кв. м. Насправді на цьому місці ведеться будівництво елітного п'ятиповерхового клубного будинку на 70 квартир, з мансардою та паркінгом. У серпні 2020 року Київський райсуд заборонив забудовнику проводити будь-які будівельні роботи. Але, як бачимо, це не допомогло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, розслідуванням фактів незаконного будівництва займалася Нацполіція Одеської області. Правоохоронці повідомили, що на одному з сайтів знайшли оголошення про продаж одно-, дво-, трикімнатних і дворівневих квартир в зазначеній новобудові. Стурбованість викликає те, що майбутні інвестори спробують купити тут нерухомість, але надалі не зможуть оформити її відповідно до чинного законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом