Суд заборонив будівництво ЖК біля Солом’янського парку

Анна Завірюха 15:47, 22.07.2024

Господарський суд міста Києва визнав незаконним та скасував рішення про передачу в оренду земельної ділянки біля Солом'янського ландшафтного парку. Про це повідомили в ГО "Збережемо Солом‘янський парк".

Зведення ЖК ParkLife або, як вказав забудовник, апарт-комплексу CitiZen намагаються зупинити вже три роки. 6 червня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва заборонив будівельні роботи на території парку.

Після початку повномасштабного вторгнення зведення житла впритул до зеленої зони парку призупинили, а в серпні 2023 поновили. Щоб не порушувати містобудівні умови, забудовник назвав ЖК "апарт-комплексом", а квартири продають як "апартаменти". Захисники Соломʼянського парку подали чотири позови до суду та зареєстрували декілька петицій. Вони давно хочуть створити на території забудови спортивний комплекс.

Забудовником є ТОВ “Смарт Девелопмент”, який попри обмеження на зведення апарт-комплексу CitiZen почав будівництво. Кінцевим бенефіціаром товариства є син колишнього столичного мера Олександра Омельченка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 14 жовтня 2023 неподалік будівельних робіт стався зсув ґрунту. Водночас забудовник зазначив, що будівництво ведуть "на законних підставах" відповідно до наданих містобудів та рішення на виконання будівельних робіт. Також він повідомив, що сплатив відновлювальну вартість за видалення зелених насаджень на території будівельної ділянки.

Паралельно з перекладанням комунікацій розпочалось вирубування дерев у парку. Відведені під будівництво землі охоплюють територію зеленої зони, яка не має охоронного статусу.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук