Суд заборонив будівництво клубного будинку Graf на Катерининській в Одесі

Заборону на будівництво клубного будинку Graf на Катерининській залишив в силі Одеський окружний адмінсуд.

Про це в середу, 5 травня, написав у себе в Facebook голова одеського ДАБК Олександр Авдєєв.

За його словами, забудовник Graf development намагався почати будувати п'ятиповерховий будинок за найнижчим класом наслідків СС1. За порушення на генерального проєктувальника ТОВ "ТОП АРТ ПРОЕКТ" було накладено штраф в розмірі 240 тисяч гривень, а на замовника – 75 тисяч гривень і скасовано реєстрацію.

Проєктувальник спробував оскаржити рішення ДАБК в суді, що нібито припис було складено з порушеннями, але суддя був іншої думки. Варто також зазначити, що будівництво ведеться в охоронній зоні пам'яток архітектури. Поруч знаходяться синагога і Прибутковий будинок єврейської громади. При цьому проєктувальник не врахував протипожежні норми до розташованих поруч будинків.

Авдєєв звернувся у зв'язку з цим до ріелторів і потенційних інвесторів утриматися від можливих покупок в клубному будинку Graf на Катерининській, оскільки дане будівництво незаконне.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, це не перший скандальний проєкт Graf development. Щодо апарт-комплексу Graf у моря також йдуть суди. Це будівництво ведеться біля самого моря, до урізу води набагато менша відстань, ніж це прописано у нормах. Проти також активно виступають і місцеві жителі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом