Суд заборонив будівництво чергового ЖК на горі Щекавиця у Києві

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про арешт земельної ділянки із забороною проведення будь-яких будівельних робіт на території гори Щекавиця.

Як повідомляє 368.media, будівництво багатоквартирного житлового будинку відбувається з порушенням містобудівної документації, через що було порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 366, ч.1 ст. 364-1, ч.3 ст. 298 КК.

Видання наголосило, що будують житловий комплекс на 5-8 поверхів на 154 квартири на території пам'ятки археології національного значення "гора Щекавиця". Будівництво веде ТОВ "Адаманс". При цьому цільове призначення ділянки відповідно до кадастрової карти – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Водночас, дозвільна документація на будівництво передбачає реконструкцію існуючих будівель, а на об'єкті будівництва жодних елементів існуючих будівель не було збережено.

За даними порталу YouControl, компанія "Адаманс" була створена майже 16 років тому. Фірма займається комплексним обслуговуванням об'єктів та, серед іншого, купівлею продажем нерухомого майна. Серед її засновників значаться компанії "Крафт Естейт", ПАТ "Рівневодавтотранс" та ТОВ "Молпром-Експерт". Керує "Адамансом" Володимир Літвінов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше Верховний Суд України визнав незаконним будівництвом на горі Щекавиця клубного будинку Podilsky. Будівництво вела компанія "Скайфорт", керівництво якої пов'язували зі скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом