Суд заарештував ділянку у Києві, де Інтергал-Буд зводить житловий комплекс

Шевченківський районний суд Києва заарештував земельну ділянку на вулиці Половецькій, 4, де будівельна компанія "Інтергал-Буд" зводить ЖК Лук'янівський каскад.

Відповідне рішення було ухвалено судом 7 жовтня.

У ході досудового розслідування було з'ясовано, що чиновники структурних підрозділів КМДА та Мінкульту використали своє службове становище, щоб узгодити проєкт землеустрою ділянки на Половецькій. Згодом Київрада у грудні 2011 року ухвалила рішення про передачу ділянки в оренду ТОВ "МФК "Едельвейс" в оренду, терміном на 15 років.

Крім того, встановлено, що містобудівні умови та обмеження забудови цієї ділянки, видані 08.06.2015, надалі були скасовані відповідно до ухвали Верховного суду. Зазначимо, що у квітні цього року апеляційний суд підтримав рішення ОАСК про відміну рішення будівельного інспектора, яким було скасовано МУО, передають "Наші Гроші".

При цьому ДАБІ у 2019 році анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва житлового комплексу. Варто зазначити, що ділянка на Половецькій знаходиться у центральному історичному ареалі, де забудова регулюється додатковими вимогами щодо будівництва.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження, де ділянка на Половецькій виступала речовим доказом. У жовтні цього року суд продовжив термін досудового розслідування до 17 квітня 2022 року включно.

За даними порталу YouControl, ТОВ "МФК "Едельвейс" входить до структури девелоперської компанії "Інтергал Буд". Ознайомитися з документами щодо ЖК Лук'янівський каскад можна, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом