Суд скасував зміни до Генплану через які почалася забудова Протасового Яру

Шостий апеляційний адмінсуд Києва визнав недійсними зміни до Генплану столиці, внесених рішенням Київради у 2007 році, яким було переведено ділянки у Протасовому Яру з території зелених насаджень загального користування на територію житлової та громадської забудови.

Про це повідомили у пабліку "Громада Протасового Яру".

Як зазначають активісти, саме з цього рішення почалися спроби забудувати одну з ділянок Протасового Яру компанією "Дайтон Груп". Прокуратура Києва ще тоді спробувала оскаржити це рішення і навіть виграла першу інстанцію, але не з'явилася на апеляцію і програла справу.

Повідомляється, що 2 листопада колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду Києва під головуванням судді Черпицької Людмили Тимофіївни повністю задовольнила апеляційну скаргу та скасувала рішення Київради у 2007 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на ділянці площею 2,79 га на вул. Миколи Амосова ТОВ "Бора" та ТОВ "Дайтона груп" збираються звести ЖК Tourbillon. У суді " Дайтона груп " заявила, що для здійснення будівництва житлового комплексу уклала договори на 27,6 млн грн, а також уклали з інвесторами (фізичними особами) 44 інвестиційні договори на 65,3 млн грн.

Пізніше суд дійшов висновку, що договір оренди з ТОВ "Бора" є нікчемним, оскільки Київрада відповідного рішення не ухвалювала, проте мер Леонід Черновецький, діючи на свій розсуд, у 2012 році уклав цей договір без затвердження цього рішення з боку Київради.

У липні 2020 року столична влада визнала недійсним землевідведення у Протасовому Яру, надалі тут вирішила створити регіональний ландшафтний парк.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом