Суд скасував заборону на будівництво ЖК Голосіївський

Північний апеляційний господарський суд задовольнив клопотання Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України та дозволив проведення будівельних робіт на вулиці Васильківській, 37 у Києві, де будується ЖК Голосіївський.

Як зазначено в реєстрі, відповідне рішення суд прийняв 23 липня.

Згідно з даними ресурсу НЕРУХОМІ, у 2016 році Інститут водних проблем і меліорації провів інвестиційний конкурс на реалізацію проєкту житлової забудови ділянки, переможцем якого став Інтергал-Буд. Влітку 2019-го почався продаж перших квартир, хоча ніяких дозвільних документів забудовник не мав і жодних будівельних робіт не проводив. Після відкриття кримінального провадження (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) активні дії забудовника з продажу квартир або будівництва припинилися.

Відомо, що містобудівні умови і обмеження на це будівництво Інститут водних проблем і меліорації отримав тільки 21 жовтня 2020 року. І тільки 25 січня 2021 року ДАБІ видала Інституту дозвіл на будівництво житлового комплексу з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями та паркінгом на Васильківській.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно активісти "Штаб оборони Києва" прийшли на майданчик і спробували зірвати будівельні роботи, які проводилися, незважаючи на судову заборону.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом