Суд скасував рішення Ірпінської міськради щодо землі під ЖК Author

Рішення міської ради Ірпеня щодо зміни цільового призначення земельної ділянки на вулиці Чехова, 25, на якій зводиться ЖК Author, було скасовано Окружним адміністративним судом Києва.

Водночас, як повідомляє Стопкор, квартири у цьому житловому комплексі, незважаючи на його незаконне будівництво, вже почали продавати. За реалізацію проєкту відповідає забудовник Trust Development. Девелопер раніше вже здав в експлуатацію два будинки. Містобудівельні умови на незаконний об'єкт узгодив головний архітектор Ірпеня Михайло Сапон.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проти Михайла Сапона було відкрито кримінальне провадження за те, що він видав містобуди на будівництво житлового комплексу по вулиці Чехова, 25.

Раніше ДІАМ провела перевірку відділу містобудування виконкому Ірпінської міськради за 2020 рік. За підсумками виявлено порушення законодавства. Зокрема, інспектори виявили порушення термінів видачі містобудів, МУО видавалися для забудови земельних ділянок, що знаходяться на території інших населених пунктів, які не входять до складу Ірпеня. Також у міськраді видавали дозволи, коли були підстави відмовити.

Експерти НЕРУХОМІ перевіряють документи щодо житлового комплексу Author.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом