Суд скасував містобуди та право на будівництво клубного будинку Консул

П'ятий апеляційний адмінсуд 15 липня 2021 року задовольнив скаргу міської ДАБК і скасував містобуди на будівництво клубного будинку Консул на Фонтанській дорозі, 64/1.

Як повідомляє Монітор, також суд зупинив право на виконання будівельних робіт і скасував реєстрацію декларації про готовність до експлуатації об'єкта. Нагадаємо, що суд першої інстанції 27 квітня 2021 року став на бік забудовника і відмовив міському ДАБКу у задоволенні позову. Тепер, варто очікувати, що забудовник подасть касацію до Верховного суду.

Як пише видання, будівництво клубного будинку Консул виявилося одним з найбільш скандальних проєктів в Одесі. Так, будівельні роботи спочатку здійснювалися без землевідведення, містобуди видавалися для будівництва дачних будиночків, а не житлового комплексу. Крім того, за проєктом тут мало бути п'ять поверхів, а за фактом побудували семиповерхівку.

"Але найбільше в цій ситуації дивує халатне ставлення міської влади, яка власноруч передала недобросовісному забудовнику в оренду землю під будівництво, а через півроку прозріла і стала кричати про незаконне будівництво. Землю міськрада відвела тоді, коли вже здійснювалися будівельні роботи на захопленій землі", - зазначає видання.

Замовником будівництва виступає ТОВ "Укрсмарт". Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціаром записаний Сергій Березовський.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще один скандальний проєкт на Фонтанській дорозі – ЖК Derby House був заарештований. 5 травня забудовник програв суд і не зміг скасувати арешт комплексу, який був накладений ще в лютому Київським райсудом Одеси.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом