Забудовник не зміг скасувати арешт ЖК Derby House

Забудовник 5 травня програв черговий суд і не зміг скасувати арешт ЖК Derby House (Фонтанська дорога, 6), який був накладений ще у лютому цього року Київським райсудом Одеси.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, забудовник ТОВ "Ханбер" двічі звертався до суду з клопотанням про зняття арешту, який наклали у рамках кримінального провадження від 26 серпня 2020 року проти посадових осіб КП "Міське капітальне будівництво".

Земля, на якій будується ЖК Derby House, була передана в оренду Одеською міськрадою за сумнівною схемою. У липні 2018 року Ханбер отримав 1,52 га землі на Фонтанській дорозі, 6, маючи у власності лише паркан і споруду площею 78 кв. м. на цій ділянці. Тобто в оренду передали земельну ділянку, що перевищує площу нерухомості фірми у 150 разів. Таким чином забудовник отримав землю в оренду без конкурсу. Вільні земельні ділянки можуть передаватися лише за конкурсом. Однак, якщо на землі є нерухомість, її власник може попросити ділянку поза конкурсом.

У березні 2019 року ДАБІ України анулювала ТОВ "Ханбер" дозвіл на будівельні роботи, а також були скасовані містобуди. Незважаючи на це, будівництво не припинялося.

ТОВ "Ханбер" входить до групи компаній Граф Девелопмент, а ця компанія входить в литовську групу компаній АТ "Ханнер", яку пов'язують з Гердасом Дубріцкасом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше компанія литовського забудовника засвітилася у скандалі, пов'язаному з подвійною продажем квартир.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом