Суд розглядає забудову території київського вишу житловими комплексами

Північний апеляційний суд Києва у понеділок, 6 березня, розпочав розгляд скарги щодо відчуження земельної ділянки, що належить університету імені Карпенка-Карого.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

У Мінкульті розповіли, що йдеться про відчуження землі та нерухомого майна, користувачами яких виступає вищезгаданий виш та держпідприємство "Укркінохроніка". І університет, і підприємство перебувають у сфері управління Мінкульту.

Як стало відомо, у 2004 році між "Укркінохронікою" та приватною компанією "Зодча Діадема" було укладено договір про інвестування в реконструкцію студії з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництво житлового комплексу. За документом забудовник мав погасити борги кіностудії та відремонтувати її, натомість йому надали право будівництва житлового комплексу на території університету.

Проте МКІП, без згоди якого було укладено угоду, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним. Виконання умов договорів означає фактичне відчуження державного нерухомого майна та земельної ділянки.

Нагадаємо, що 30 травня, 2020 року, керівник "Укркінохроніки" Аліна Хорошилова звинуватила міністра Олександра Ткаченка в "маніпуляціях і брехні з метою дискредитувати, збанкрутувати і приватизувати кіностудію". На її думку, саме через політику голови Мінкульту території держпідприємства буде забудовано житловими будинками.

За даними порталу YouControl, фірма "Зодча Діадема" була заснована понад 20 років тому, керівником і кінцевим бенефіціаром є Євген Медведєв. Акціями компанії володіє кіпрська фірма "І.Л. ІНВЕСТМЕНТС4ЛАЙФ ЛТД".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше спалахнув скандал із будівництвом житлового комплексу на території іншого вишу – Національного авіаційного університету. Після проведених перевірок ДІАМ заборонила там будівництво ЖК.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом