Суд не став скасовувати штрафи щодо клубного дому Graf на Катерининській

Апеляційний адмінсуд Одеси залишив в силі приписи і штрафні санкції ДАБК щодо клубного будинку Graf на Катерининській.

Про це в п'ятницю, 21 травня, повідомив глава відомства Олександр Авдєєв у себе в Facebook.

З його слів, в результаті двох перевірок будівництва було складено приписи та накладено штрафні санкції на генерального проєктувальника ТОВ "Топ Арт Проєкт", ОК "Екодім-2" та на головного інженера проєкту Ольгу Топалову загалом майже на 370 тисяч гривень. Також ДАБК скасував реєстрацію повідомлення про початок будівельних робіт.

Інженер і зазначені фірми намагалися в суді скасувати штрафи і приписи, але суд вирішив стати на бік Держархбудконтролю і відмовив у задоволенні позову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник Graf development намагався розпочати будівництво п'ятиповерхової будівлі за найнижчим класу наслідків СС1. Але це протирічить нормам, бо воно ведеться в охоронній зоні пам'яток архітектури: поруч знаходяться синагога і Прибутковий будинок єврейської громади. При цьому проєктувальник не врахував протипожежні норми до розташованих поруч будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом