Суд дозволив СБУ зводити багатоквартирний будинок біля фунікулера в Києві

Касаційний господарський суд залишив чинним рішення апеляційної інстанції, поставивши крапку у справі про повернення до комунальної власності ділянки на вул. Боричів Тік, 4а у Подільському районі Києва, недалеко від фунікулера.

Як повідомляє "Київвлада", громадська організація "Серце Подолу" намагалася "вигнати" з землі по вулиці Боричів Тік Службу безпеки України. Проте Касаційний суд поставив крапку у цій справі.

Цей судовий процес кілька років тому набув значного розголосу через те, що громада Подільського району виступає проти того, щоб правоохоронці будували на згаданій ділянці житло для своїх працівників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, рішення про передачу ділянки площею 0,26 га під житлову забудову з підземним паркінгом у центрі столиці Київрада ухвалила у травні 2004 року терміном на 5 років. Проте, через півроку після закінчення терміну договору оренди у жовтні 2010 року СБУ звернулася до Київради з проханням внести зміни до рішення 2004 року щодо заміни слів та цифр "у короткострокову оренду на 5 років" на "постійне користування".

Мешканці сусіднього будинку, що стоїть, по вулиці Ігоревській, створили ГО "Серце Подолу", виступили проти будівництва. Ділянка знаходиться в історичному ареалі міста на зсувонебезпечних територіях.

Проте 13 серпня 2021 року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав СБУ містобуди на проєктування будівництва житлового будинку. На зазначеній ділянці планується звести семиповерхівку з 11 квартирами, десять із яких будуть шестикімнатними. Загальна площа квартир – майже три тисячі квадратних метрів. Також у будинку передбачається підземний паркінг, що включає 12 гаражів-боксів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом