Суд дозволив не зносити два незаконно побудованих поверхи в одеському ЖК

Одеський окружний адмінсуд відхилив позов міського ДАБК, яким той вимагав зупинити право на виконання будівельних робіт, скасувати реєстрацію декларації про готовність до експлуатації РК Otrada Sky і привести самовільно реконструйовану квартиру в первинний вигляд.

Як повідомляє Монітор, саме під виглядом реконструкції квартири № 78 у житлового комплексу виросли два зайвих поверхи. 27 липня 2021 року суд першої інстанції відхилив позов ДАБК, бо добудовані квартири давно розпродані і на них оформлено право власності.

Крім того, за даними ЗМІ, до цього будівництва може бути причетний і колишній віцемер Одеси Петро Рябоконь, який причетний до багатьох скандальних будівництв.

Зазначається, що забудовник отримав дозвіл на зведення 12-поверхового житлового комплексу, але у підсумку побудував 14 поверхів.

У грудні 2020 року міський ДАБК зареєстрував повідомлення про початок будівельних робіт з реконструкції квартири № 78 з розширенням і з поділом її на окремі квартири. При цьому, забудовник не отримував нові містобуди на реконструкцію квартири, а вказав старі, які видали їй в 2018 році на будівництво 12-поверхового будинку. Суд вирішив, що ці містообуди можуть бути застосовні до нового будівництва. За даними видання, ще будучи віцемером Петро Рябоконь дав вказівку колишньому головному архітектору Михайлу Шайденку вказати в містобудах, що земельна ділянка на вул. Віце-адмірала Азарова, 6-А, 8 розташована в зоні Ж-4, яка призначена для розміщення багатоквартирного житлового будинку з висотою від 9 до 16 поверхів. "Тобто за фактом забудовник міг вліпити там і 16 поверхів", – пишуть ЗМІ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ексчиновник Рябоконь причетний до низки скандальних забудов, характерна риса яких – будівництво без дозвільних документів.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом