Суд дозволив будувати ЖК на місці садка в Одесі

В Одесі Верховний Суд при повторному розгляді справи 13 липня ухвалив визнати протиправними та скасувати накази ДАБК про скасування дозволу на виконання будівельних робіт та про скасування права на виконання підготовчих робіт з будівництва ЖК по вулиці Академіка Глушка, 17а.

Як повідомляє місцевий паблік "Монітор", це рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Ще 17 жовтня 2017 року ДАБК зареєстрував повідомлення про початок підготовчих робіт з будівництва 16-поверхового чотирисекційного житлового комплексу, а майже через рік видав ПП "Мода" дозвіл на проведення будівельних робіт.

У результаті Верховний Суд вирішив, що ДАБК неправильно порахував клас наслідків, на відміну від генпроєктувальника. Держархбудконтроль рахував клас наслідків виходячи із загальної кількості квартир у всіх чотирьох секціях (744 квартири = понад 400 осіб), а, на думку суду, рахувати треба було у кожній секції окремо. Найцікавіше, що у законодавстві чітко не прописано, як правильно рахувати клас наслідків (за секціями чи по всьому будинку). Тому забудовники користуються лазівкою і навмисно занижують клас наслідків.

Нагадаємо, що будівництво затіяло ПП "Мода", яке свого часу викупило будівлю садка, а у 2017 році отримало в оренду на 49 років земельну ділянку під нею. Співвласник ПП "Мода" - Олександр Ойберман. Це давній бізнес-партнер відомого одеського контрабандиста Вадима Альперіна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, для майбутньої висотки забудовник навесні 2019 року остаточно зніс дитячий садок, а у вересні 2019 року спиляли там понад 30 дерев.

Вадим Альперін – відомий одеський підприємець, який зайнявся ще у 90-х роках бізнесом з алкоголем. Він разом із дружиною є власниками "Котовського винзаводу" в Одесі. 2013 року Антимонопольний комітет оштрафував завод на 300 тисяч гривень за "невчасне подання інформації". Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про нові персональні економічні санкції, під які потрапив і Альперін. Одеського бізнесмена глава держави назвав "хрещеним батьком контрабанди".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом