Стрілянина на будмайданчику: охорона відкрила вогонь по активістах, які зносили паркан

Охорона будівельного майданчика на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі Києва, відкрила вогонь із травматичної зброї по молодих людях, які валили паркан.

Як повідомили у громадській організації "Солом'янська платформа", група молодих людей дійшла до будівництва на Генерала Шаповала, де зводиться багатофункціональний комплекс впритул до території парку. В організації зазначили, що мешканці району виступають категорично проти даного будівництва, на їхню думку, воно загрожує парку. Коли активісти почали зносити паркан, пролунали постріли з травматичної зброї. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Забудова на вул. Шаповала 1-3 загрожує повною паралізацією цілого мікрорайону, йдеться в повідомленні.

Дозвіл на будівництво комплексу забудовник отримав від ДАБІ в останні дні роботи інспекції. У КМДА видали містобудівні умови та обмеження у 2019 році, згідно з прийнятим детальним планом територій.

Як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, містобуди були видані на забудову 4-х ділянок. Проте Господарський суд визнав договір щодо оренди однієї з ділянок недійсним.

Крім того, цільове призначення земельних ділянок не відповідає намірам будівництва житла. Іншими словами, це місце не передбачає розміщення багатоквартирних житлових будинків.

Замовниками будівництва виступають фірми "Міськбудальянс" та "Смарт девелопмент". Генпідрядник – ТОВ "Сігма Білдінг".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом