Stolitsa Group вийшла з меморандуму щодо добудови об'єктів "Аркади"

Забудовник Stolitsa Group 16 серпня вийшов з меморандуму щодо добудови проблемних об'єктів "Аркади" – Патріотики, Патріотики на озерах та Еврики.

Про це заявив генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський під час зустрічі з інвесторами, передає "Хмарочос". За його словами, це сталося через відмову представників ЖК Еврика узгодити графіки будівництва.

"Сторона 8 (Stolitsa Group) попередила сторону 9 (громадський актив), що з понеділка, 16 серпня, припиняється все фінансування щодо Еврики, Патріотики на озерах та Патріотики. Ми фінансувати за цим меморандумом не маємо права, відповідно, на сьогодні вважаємо, що знаходимося в стані переговорів. Це не шантаж, це виконання меморандуму. Всі, хто приймав рішення про непідписання графіків, несуть відповідальність", – заявив Соколовський.

Тим часом у спільноті інвесторів банку "Аркада" збирають підписи з вимогою замінити представницю ЖК Еврика Людмилу Шевченко, з чиєї вини, як вони вважають, Stolitsa Group призупинила участь у будівництві. Також стало відомо, що будівництво повністю зупинилося на всіх об'єктах "Аркади". У понеділок відігнали будівельну техніку з майданчиків Патріотики на озерах. Цю інформацію підтвердили і активісти, які виступають за створення екопарку на Осокорках.

Також уточнюється, що забудовник перестав платити за електроенергію і охоронцям на зазначених будмайданчиках. Вкладники турбуються, що масове розкрадання майна на Евриці може призвести до різкого збільшення дефіциту коштів за цим ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, меморандум з добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво повинна компанія Stolitsa Group.

У березні громадськість підняла скандал, коли вантажівки почали звозити будівельне сміття на берег озера Небреж, потім бульдозер заштовхав його у воду. У пабліку "Екопарк. Осокорки" повідомляли, що за скиданням будівельного сміття стоїть компанія "Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", що раніше належали колишньому голові банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом